Slik unngår du sur lukt i treningstøyet

Unngå sur lukt i treningstøyet header

Skrevet av Shop Manager

6. april 2021

Og forlenger levetiden på tøyet.

Har du opplevd at treningstøyet lukter surt? Eller at trykkene på tøyet slites raskere enn plagget de er trykket på? Begge deler er ganske irriterende og frustrerende. Men, fortvil ikke, det finnes noen enkle grep du kan ta som både reduserer risikoen for sur lukt og forlenger levetiden på trykkene.

Her er 5 enkle tips du kan følge som vil gi deg mer glede og nytte av trykt treningstøy.

 1. Ikke la tøyet ligge fuktig over tid før vask.
  Fuktigheten bidrar til dannelse av bakterier, som skaper den sure lukten. Hvis du ikke får vasket tøyet med en gang (noe som for de fleste vil være veldig upraktisk), heng det gjerne til tørk før det går i skittentøyskurven.
 2. Unngå bruk av skyllemiddel.
  Det er naturlig å tro at skyllemiddel eller tøymykner bidrar til å fjerne sur lukt. For teknisk treningstøy er det faktisk motsatt, skyllemiddelet skaper en sur lukt som kan være veldig vanskelig å få bort. Selv etter flere vask. Skyllemiddel øker også slitasjen på merker som er trykket på tøyet, så det er enda en grunn til å droppe skyllemiddel når du vasker trykt treningstøy.
 3. Vreng tøyet før du vasker det.
  Vask skaper friksjon, også mot merkene som er trykket på det. Ved å vrenge tøyet før du vasker det, og vasker det på vranga, reduserer du friksjonen og øker dermed holdbarheten på merker som er trykket på. Dette kan også bidra til å redusere dannelsen av nupper som oppstår på en del tekniske tekstiler.
 4. Unngå bruk av tørketrommel.
  Bruk av tørketrommel er praktisk, men sliter mye på både tøy og merker. Teknisk treningstøy tørker ganske raskt hvis det henges opp riktig så behovet for tørketrommel på disse er kanskje også mindre enn ved bomullstekstiler. Så hvis du kan, unngå å bruke tørketrommel på teknisk tøy.
 5. Ikke stryk på trykte merker.
  Nå er det kanskje ikke så mange som stryker sitt treningstøy, men hvis du gjør det; ikke stryk over merker som er trykket på tøyet. Limet i merkene er varmeaktivert og høy varme fra et strykejern kan få merkene til å løsne.

Følger du disse enkle rådene vil du både redusere risikoen for sur lukt i ditt treninsgtøy OG få merker og tøy som holder lenger.

Vil du ha flere gode vasketips kan du finner du det i denne Aftenposten artikkelen.

Kanskje du også er interessert i…

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *